Over Avond van de Chemie 2020

Avond van de Chemie 2020

Digitale Avond van de Chemie 2020

De Avond van de Chemie kent haar eerste lustrum. Na edities in Leiden, Amersfoort, Den Haag en Zwolle is het tijd om het zuiden van het land te bezoeken. Echter maakt de coronacrisis het momenteel onmogelijk om in een volle theaterzaal bijeen te komen, vandaar dat wij een digitale Avond van de Chemie 2020 organiseren op 8 oktober 2020. Het programma begint om 19.30 uur met inloop vanaf 19.00 uur. Tijdens de inloop is het mogelijk om met andere deelnemers 1-op-1 te praten en zo te netwerken.

Sprekers
Voor deze speciale editie hebben wij een mooi programma samengesteld. De eerste spreker van de avond is prof.dr. Jan van Maarseveen (Universiteit van Amsterdam). Hij legt uit waarom hij zijn onderzoek heeft verlegd naar duurzaamheid en hoe belangrijk scheikunde is voor de gehele transitie. Voor de overige sprekers hebben we gebruik gemaakt van de voordelen van een digitaal evenement. We zijn namelijk niet gebonden aan afstanden en daardoor hebben wij twee internationale topspreeksters weten te binden: prof.dr. Zhenan Bao (Stanford University) en prof.dr. Jennifer Doudna (Berkeley University). Het onderzoek van Bao richt zich op de synthese van functionele organische materialen en polymeren. Hier legt ze in één minuut uit wat ze doet. Doudna houdt zich bezig met het verder ontrafelen van CRISPR-Cas en heeft hier op 7 oktober 2020 de Nobelprijs voor Scheikunde voor gekregen.

Sprekers-AvdC2020.jpg

KNCV Prijzengala
Behalve topsprekers van internationale allure zet de KNCV jong chemisch talent in de spotlights met de uitreikingen van de Gouden Vlam, de Gouden Spatel en de Golden Master Award en de gloednieuwe Spotlight Prijs. Bij de Spotlight Prijs bepaalt u als kijker welke PhD het beste over zijn/haar onderzoek pitcht en de prijs mee naar huis neemt.

Daarnaast kent het digitale platform dat wij gebruiken de mogelijkheid om elkaar 1-op-1 te ontmoeten voorafgaand of na afloop van het programma en langs te gaan bij onze partners in de digitale stands.

Registratie
We bieden dit online evenement exclusief en kosteloos aan alle KNCV-leden aan. Registreren kan tot 24 uur van tevoren (7 oktober 2020, 19.00 uur). Na registratie ontvangt u een bevestiging. Voorafgaand aan het evenement ontvangt u een persoonlijke link om deel te nemen via Let's Get Digital inclusief uitleg.

Indien u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn, verzoeken wij u zich minimaal 24 uur van tevoren af te melden door te mailen naar Frank Sekeris (fsekeris@kncv.nl). Indien u afwezig bent zonder afmelding, dan brengen wij € 15,- in rekening.*

Registreer nu!

Nog geen lid? Word nu lid!

*Aan het digitale platform zijn per aangemelde deelnemer kosten verbonden, die de KNCV graag op zich neemt voor haar leden. Met deze maatregel hopen wij extra kosten te voorkomen.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door onze partners:

Acerta-Pharma-CS4.jpg CHECKMARK-RGB.jpg OHRA.jpg

Prijzen

De Avond van de Chemie is exclusief en kosteloos voor KNCV-leden. Registratie vooraf is wel vereist.

Registreer nu!

Indien u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn, verzoeken wij u zich minimaal 24 uur van tevoren af te melden door te mailen naar Frank Sekeris (fsekeris@kncv.nl). Indien u afwezig bent zonder afmelding, dan brengen wij € 15,- in rekening.*

Deel met anderen