Over Webinar: Thermochrome coatings voor energie-efficiënte ramen

Webinar: Thermochrome coatings voor energie-efficiënte ramen

Zogenaamde SunSmart-coating kan de zonnewarmtewinsten van architectonische beglazingssystemen reguleren. Het thermochrome materiaal in de coating, namelijk vanadiumdioxide, kan afhankelijk van de glastemperatuur schakelen tussen een transparante en een blokkerende toestand voor infrarood licht. Op die manier kan de zonnewarmte die door het raam in het gebouw wordt gebracht, worden gereguleerd. Dit leidt tot een vermindering van de noodzakelijke koeling in de zomer en verwarming in de winter. Slimme ramen met de SunSmart-coating zijn perfect geoptimaliseerd voor gematigde klimaten. Simulaties van de energieprestaties tonen aan dat energiebesparingen van meer dan 23% en kostenbesparingen tot € 750 per jaar voor een enkel huishouden mogelijk zijn.

Deze drie vragen worden in ieder geval beantwoord in het webinar:

  1. Waarom vertoont vanadiumdioxide thermochrome eigenschappen?
  2. Hoe wordt BMC’s SunSmart-coating aangebracht?
  3. Wat zijn de volgende ontwikkelingsstappen naar een commercieel product?

Pascal BuskensPascal Buskens (1980) combineert sinds 2017 zijn werk bij TNO met een hoogleraarschap aan de Universiteit Hasselt (België) bij de vakgroep Chemie. Op 25 mei zoomt hij in op 'Thermochrome coatings voor energie-efficiënte ramen' en zal hij bovenstaande vragen beantwoorden. Aan het eind van zijn presentatie kun je zelf ook vragen stellen. Als KNCV-lid kun je deelnemen via Zoom. Als je geen lid bent van de KNCV, kun je enkel de livestream via de site volgen.

Mis het niet! Check de website.

Prijzen

Deelname is gratis. Je kunt je plek reserveren via Zoom.
Let op: aanmelden via Zoom is alleen mogelijk voor KNCV-leden. Ben je nog geen lid? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je meteen aan als KNCV-lid.

Aanmelden via Zoom!

Je kunt vanaf 15.50 uur het webinar ook kijken via de livestream.