Over Webinar: Pionieren met een radioactief medicijn

Webinar: Pionieren met een radioactief medicijn

Al vele jaren worden er op de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde gewerkt met radioactieve stoffen voor medische doeleinden. In de laatste 20 jaar is het ontwikkelen van radioactieve medicijnen in een stroomversnelling gekomen. Dit mede omdat er radioactieve medicijnen (radiofarmaca) zijn ontwikkeld waaraan een radiocuclide is gebonden die specifiek op een bepaalde plek kunnen binden. Op deze manier worden er radiopharmaca gemaakt die specifiek binden aan kankercellen. Zo kunnen deze kankercellen heel lokaal worden bestraald. De laatste jaren is er veel aandacht voor alfa stralers, dit zijn zeer toxische radionucliden. Sinds 2 jaar wordt er in Erasmus MC gewerkt aan de implementatie van alfa emitters voor klinisch gebruik. Erik de Blois legt in het webinar uit wat de uitdagingen zijn om te werken met alfa stralers, waarom voor alfa stralers gekozen wordt en hoe dit wordt toegepast als kankertherapie.

Deze drie vragen worden in ieder geval beantwoord in het webinar:

  1. Wat is Actinium-225 en hoe wordt dit geproduceerd?
  2. Aan welke dingen moet je denken om te kunnen werken met een alfa straler?
  3. Hoe gebruik je een alfa emitter als Actinium-225 voor kankertherapie?

Eric de BloisErik de Blois (1981) is sinds 2002 werkzaam in de radiochemie groep op de afdeling Nucleaire Geneeskunde aan het Erasmus MC. Op 15 juni zoomt hij in op 'Pionieren met een radioactief medicijn' en zal hij bovenstaande vragen beantwoorden. Aan het eind van zijn presentatie kun je zelf ook vragen stellen. Als KNCV-lid kun je deelnemen via Zoom. Als je geen lid bent van de KNCV, kun je enkel de livestream via de site volgen.

Mis het niet! Check de website.

Prijzen

Deelname is gratis. Je kunt je plek reserveren via Zoom.
Let op: aanmelden via Zoom is alleen mogelijk voor KNCV-leden. Ben je nog geen lid? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je meteen aan als KNCV-lid.

Aanmelden via Zoom!

Je kunt vanaf 15.50 uur het webinar ook kijken via de livestream.