Over Webinar: De rol van chemie bij het bedrijven van een kerncentrale

Webinar: De rol van chemie bij het bedrijven van een kerncentrale

Sinds oktober 1973 produceert de kerncentrale in Borssele (KCB) elektriciteit door middel van kernsplijting. In de basis is dit natuurlijk een fysisch proces, maar er komt heel wat chemie kijken bij het veilig bedrijf voeren met een drukwaterreactor zoals de KCB. In C2W live legt Menno Crajé uit hoe de centrale werkt en wat de rol van chemie hierin is. Ook bespreekt hij het bedrijven van de kerncentrale in het bredere perspectief van de gehele splijtstofcyclus en noemt hij de rol van de chemie daarin.

Deze drie vragen worden in ieder geval beantwoord in het webinar:

  1. Hoe werkt de kerncentrale?
  2. Hoe ziet de splijtstofcyclus eruit?
  3. Waar speelt chemie een rol in het bedrijven van een kerncentrale in en de splijtstofcyclus?

Craje-webinarMenno Crajé is werkzaam bij de kerncentrale Borssele. Op 9 maart zoomt hij in op 'De rol van chemie bij het bedrijven van een kerncentrale' en zal hij bovenstaande vragen beantwoorden. Aan het eind van zijn presentatie kun je zelf ook vragen stellen. Als KNCV-lid kun je deelnemen via Zoom. Als je geen lid bent van de KNCV, kun je enkel de livestream via de site volgen.

Mis het niet! Check de website.

Prijzen

Deelname is gratis. Je kunt je plek reserveren via Zoom.
Let op: aanmelden via Zoom is alleen mogelijk voor KNCV-leden. Ben je nog geen lid? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je meteen aan als KNCV-lid.

Aanmelden via Zoom!

Je kunt vanaf 15.50 uur het webinar ook kijken via de livestream.